Kust van Tenerife Tenerife is de ideale bestemming om er even uit te zijn. Mits 4 uur vliegen kan men het jaar door terecht in een aangenaam subtropisch klimaat. Tenerife heeft vele gezichten. Wie wil zonnen doet dit In Vilaflor verwelkomen duizenden oranje bloempjes de toeristen. het best in het zuiden van Tenerife in een van de vele vakantiecomplexen of hotels. Bekende badplaatsen zijn Los Cristianos, Playa de las Americas, Playa Fanâbe, Torviscas Playa en Costa Adeje.

Om Tenerife echt te verkennen heeft men niet genoeg aan een weekje vakantie. Maar het volstaat wel een mooi beeld te krijgen van Tenerife. Op Tenerife kan men onder andere genieten van mooie natuur- en dierenparken, pittoreske dorpjes met folkloristische activiteiten opzoeken, musea aflopen in Santa Cruz of één van de vele bezienswaardigheden ontdekken.

El Médano. Ideaal voor surfers. Op Tenerife kan men ook oneindig véél wandelen. Niet enkel op de vulkaan Teide, maar ook via goed uitgestippelde en gedocumenteerde wandelroutes, of langsheen de waterlijn of door een baranco (kloof). Vilaflor, op 1.500 meter hoogte, heeft een machtig aanbod aan wandelmogelijkheden.

Op culinair vlak zal men er zeker geen honger lijden. Het aanbod aan restaurants is overweldigend in de toeristische centra. Maar geef mij maar de lokale restaurantjes net buiten die centra. Daar kan men de echte lokale specialiteiten smaken voor geen geld. Wie het Spaans ietsjes machtig is kan ondertussen nog een prettige babbel slaan met de Tenerfeños.

Golfen op Tenerife. Voor wie Tenerife te eng mocht zijn, dan zijn er dagelijks meerdere ferries naar één van de buureilanden. La Gomera en La Palma staan vooraan op mijn bezoeklijstje. En nu we het toch over varen hebben - men kan vanuit Los Cristianos en Playa de las Americas (Puerto Colon) de oceaan op om walvissen, bruinvissen en dolfijnen te gaan opzoeken in volle oceaan. Verder kan men op Tenerife alle (water)sporten beoefenen. Waar El Médano de place-to-be is voor surfers is de Golf-del-Sur dan weer het rendez-vous punt voor golfspelers. Verder kan men openlucht Kart of quad rijden, parasailing en parapente beoefenen en voor de getrainden onder ons ook fietsen tegen hoge hartslag. Tenerife zal geen minuut vervelen.Medische hulp nodig in Zuid Tenerife, bel dokter Ignace Brouns. Ziek! En doktershulp nodig tijdens uw vakantie op Tenerife. TIP: vraag om een Nederlandstalige dokter!! Meestal roept de receptie van uw hotel er een lokale dokter bij waarmee communiceren soms stroef verloopt. Vandaar deze suggestie om Doctor Ignace Brouns te laten oproepen. Wil de receptie daar niet op in gaan, dan belt u Dr. Brouns vanop uw GSM / mobieltje (tegen lokaal tarief).
Tel. 922-79.06.37, GSM 609-070.005.
Of vraag een taxi u te brengen, na afspraak, naar:
Apartamentos Andorra 029 - Playa de las Americas
das tussen hotel Vulcano en hotel Andorra.
Een bezoek kost ± 50 Euro. Deze kosten worden grotendeels terugbetaald door uw ziekenfonds maar een reisverzekering is een MUST. Dus sluit er zeker een af voor op reis te vertrekken. Een apotheek heet op Tenerife een Farmacia, en daarvan zijn er voldoende. Indien de medicatie dringend vereist is, maak dan gebruik van een taxi om u naar de farmacia van wacht (farmacia de guardia) te brengen.
Medische hulp in Tenerife.Juridische informatie