Tenerife is de ideale lokatie om te wandelen. Wandelen op Tenerife kan op verschillende niveaus. Wandelaars kunnen op Tenerife kiezen voor echte kuitenbijters zoals de beklimming van de Pico Del Teide. Of men kan een wandeling maken langsheen de zeedijk. Tussenin ligt een waaier van verschillende wandelingen die men op Tenerife kan aanvatten. Wandelaars dragen best wandelschoenen type 2 en nemen voldoende water en voeding mee.
Hieronder een overzicht van de belangrijkste wandelingen in Tenerife. Mocht u aanvullingen hebben, dan zijn deze zeer welkom.BEGELEIDE WANDELINGEN TENERIFE 2016
Wandelen langs kusten, door bossen en op de Teide in maart en april 2016


Pico del Teide
Voor de ervaren wandelaar.
Een wandeling naar de top van de vulkaan El Teide.


Masca
Wandelen vanuit het bergdorp Masca via een kloof
tot aan de baai van Masca 600 meter lager.
Eventueel in combinatie met een terugvaart via
de kliffen van het Teno gebergte.


Barranco del Infierno
6 km lange wandeling doorheen een barranco (kloof)
in Adeje net boven de toeristische centra.


Montańa Amarilla
Aangename wandeling langs de woeste zuidkust.
We starten aan de Costa del Silencio.


Cueva del Viento
Deze 1200 meter lange wandeling is een speciale. In de Cueva del Viento gaat men onder begeleiding van een gids en in groepjes van 14 personen ondergronds de lavatunnels van Pico Viejo (een zijkrater Teide) in."


Interessante wandelgids in het Spaans.Wikiloc - Tenerife wandelroutes.
Op de website wikiloc.com vindt men een schat aan info over wandelen op Tenerife of andere Canarische eilanden. Deze routes zijn tussen 5 en 25km. Detail, zoals afstand, wandeltijd, hoogtemeters te overwinnen, maximale hoogte, hoogteprofiel en soms een degelijke uitleg over de parcours, kan men downloaden voor de (wandel) GPS of op Smartphone.


Wandelen op de GR 131 in Tenerife door Bart Caers.
100 kilometer wandelen door verschillende landschappen en de trails. Semi-woestijn, lavavelden, regenwoud, bergdorpjes, heuvels, naaldbossen, vulkaanlandschap, zeezichten, …


Andere wandelroutes door Jan Cuypers.
Voor eerder geoefende wandelaars. Wandeling naar de verlaten stuwdam van El Rio en een wandeling in het Merceds gebergte.


Andere wandelroutes door Marc en Helma
Voor geoefende wandelaars enkele wandelroutes uitgestippeld door Marc en Helma.


Wandelvakantie op Tenerife
Goed geörganiseerde wandelvakantie op Tenerife.
Door www.tenerife-sport.com en met ervaren gids.

Medische hulp nodig in Zuid Tenerife, bel dokter Ignace Brouns. Ziek! En doktershulp nodig tijdens uw vakantie op Tenerife. TIP: vraag om een Nederlandstalige dokter!! Meestal roept de receptie van uw hotel er een lokale dokter bij waarmee communiceren soms stroef verloopt. Vandaar deze suggestie om Doctor Ignace Brouns te laten oproepen. Wil de receptie daar niet op in gaan, dan belt u Dr. Brouns vanop uw GSM / mobieltje (tegen lokaal tarief).
Tel. 922-79.06.37, GSM 609-070.005.
Of vraag een taxi u te brengen, na afspraak, naar:
Apartamentos Andorra 029 - Playa de las Americas
das tussen hotel Vulcano en hotel Andorra.
Een bezoek kost ± 50 Euro. Deze kosten worden grotendeels terugbetaald door uw ziekenfonds maar een reisverzekering is een MUST. Dus sluit er zeker een af voor op reis te vertrekken. Een apotheek heet op Tenerife een Farmacia, en daarvan zijn er voldoende. Indien de medicatie dringend vereist is, maak dan gebruik van een taxi om u naar de farmacia van wacht (farmacia de guardia) te brengen.
Medische hulp in Tenerife.Juridische informatie