Goedkope vluchten Tenerife via Ryanair GOEDKOPE VLUCHTEN RYANAIR CHARLEROI TENERIFE
Charleroi Airport is een kleine maar moderne luchthaven die ten zuiden van Brussel ligt en vlot via de snelweg bereikbaar is vanuit Vlaanderen (over Kortrijk (130 km) > Doornik > Mons) en vanuit Limburg en Noord-Nederland (over Maastricht (115 km) > Luik). In de buurt zijn ook enkel goedkope hotels die in een shuttle verbinding met de luchthaven voorzien.

Bvb. het hotel Van Der Valk Charleroi biedt bovendien de mogelijkheid de wagen max. 14 dagen achter te laten op de hotelparking. De ideale formule om niet 's morgens vroeg te moeten rijden en om geen parking te moeten betalen op de luchthaven.

Behalve Ryanair vliegt ook TUI bijna dagelijks en goedkoop van hieruit naar Tenerife. Alternatieve luchthavens zijn Brussel (Zaventem) en Oostende. Vanuit Nederland heb ik niet zoveel informatie. Alle info is welkom.

Terwijl de prijzen van Jetair klaar als pompwater zijn, zijn de tarieven van de goedkope vluchten van Ryanair naar Tenerife soms 'verwarrend'. Staart u zich vooral niet blind op de uiterst lage prijzen die u eerst te zien krijgt op de website van Ryanair. Die zijn meestal zonder luchthaventaksen, kosten on-lineboeking, enz... Bekijk vooral het kadertje met de 'totale prijs'. Dit zijn bovendien tarieven voor een vlucht naar Tenerife op basis van enkel handbagage (max. 10 kg). Wanneer u verder gaat kan u in het vak 'Passagiersgegevens' kiezen welke bagage u meeneemt. Een valies van 15 kg. kost extra 20 euro/pp/vlucht en een van 20 kg. - 30 euro. Betalen bij Ryanair met bepaalde kredietkaarten kost ook iets extra.

U zal dan ook niet verwonderd zijn dat ook voor overgewicht kosten worden aangerekend. Maar dit is ook het geval bij Jetair. Bovendien wordt de overgewicht toeslag aangerekend per valies. Draag er dus steeds zorg voor dat u het max. gewicht PER PERSOON (lees per valies) niet overschrijdt.

Bent u niet helemaal zeker, dan is het beter telefonisch contact te nemen met Ryanair of eerst deze pagina bekijkt.

BelgiŰ 0902 88 009 - 74c per minuut
Nederland 0900 20 22 184 - 45c per minuut

Heeft u ook nog geen accommodatie op Tenerife? Check dan eens bij VakantieZoeker Tenerife. Daar hebben ze gegarandeerd nog een last minute voor u !!
Medische hulp nodig in Zuid Tenerife, bel dokter Ignace Brouns. Ziek! En doktershulp nodig tijdens uw vakantie op Tenerife. TIP: vraag om een Nederlandstalige dokter!! Meestal roept de receptie van uw hotel er een lokale dokter bij waarmee communiceren soms stroef verloopt. Vandaar deze suggestie om Doctor Ignace Brouns te laten oproepen. Wil de receptie daar niet op in gaan, dan belt u Dr. Brouns vanop uw GSM / mobieltje (tegen lokaal tarief).
Tel. 922-79.06.37, GSM 609-070.005.
Of vraag een taxi u te brengen, na afspraak, naar:
Apartamentos Andorra 029 - Playa de las Americas
das tussen hotel Vulcano en hotel Andorra.
Een bezoek kost ▒ 50 Euro. Deze kosten worden grotendeels terugbetaald door uw ziekenfonds maar een reisverzekering is een MUST. Dus sluit er zeker een af voor op reis te vertrekken. Een apotheek heet op Tenerife een Farmacia, en daarvan zijn er voldoende. Indien de medicatie dringend vereist is, maak dan gebruik van een taxi om u naar de farmacia van wacht (farmacia de guardia) te brengen.
Medische hulp in Tenerife.Juridische informatie