Los Cristianos /Playa de la Americas > Adeje, of via Isora, Santiago del Teide. Of via San Juan, Alcala.
Los Gigantes plakt aan de bergwand. Pech voor hart- en ademlijders


Het strand van Puerto Santiago, klein maar wel met een fantastisch decor.


Playa de la Arena. Proper en netjes maar er valt niet veel te beleven.Beelden uit Los Gigantes en Puerto Santiago door geplaatst door Els Straus"
Meer info kan u hier lezen op de site
van Marc:
Los Gigantes
Puerto de Santiago
Playa de la Arena
Alcala - Playa San Juan

Los Gigantes, Puerto de Santiago en Playa de la Arena vormen een geheel. Deze urbanisatie wordt vooral door Engelsen, Ieren en Duitse toeristen bevolkt. Veel valt er echter niet over te zeggen.

In Los Gigantes heeft men een mooi haventje, van waaruit men oa. een uitstap kan maken naar de dolfijnen, al dan niet met een zwempartij in de baai van Masca. Er zijn enkele horecazaken met uitzicht op de kleurrijke bootjes en op de 600 m. hoge kliffen van het Tenogebergte. Los Gigantes is gebouwd tegen een rotswand en in 2008 vielen er enkele slachtoffers te betreuren bij een kleine rotslawine die terecht kwam op het kleine strand net naast het haventje. Dit is te bereiken via een pad achter de horecazaken. Los Gigantes is dus ook steil en niet meteen aangewezen voor wie slecht te been is of snel buiten adem raakt.

Het aanpalende Puerto de Santiago heeft weinig om het lijf. Net ernaast, in een inham, ligt het mooi ogende Playa de la Arena. Hier zijn wat winkeltjes en restaurantjes. De hotels in deze regio, van waaruit men een mooi zicht heeft op het buureiland La Gomera, staan er al een eindje maar de meeste zijn recent gerenoveerd.

Los Gigantes, Puerto de Santiago en Playa de la Arena liggen in het zuid-westen van Tenerife en deze kant van het eiland was lang de minst aantrekkelijke. Maar net zoals overal op Tenerife is men ook hier een charmeoffensief gestart. Ondertussen is het zuid-westen weer keurig en netjes.

Ook de komst van 2 gigantische hotels heeft het zuid-westen nieuw leven ingeblazen. Op enkele kilometers van Playa de la Arena, net bij het binnenrijden van Alcalà, ligt het mooie Gran Melià hotel. Officieel heet dit hotel 'Gran Meliá Palacio de Isora *****Deluxe'. Duur maar betaalbaar. Alleen heeft het dorpje Alcalà weinig te bieden aan de toeristen.

Wat verder, net buiten Playa De San Juan, ligt het poepchique Abama Golf & Spa Resort. Het is te herkennen aaan zijn Moorse stijl en uniform terrakleur. Men kan het niet missen want als men de weg Adeje < > Los Gigantes neemt rijdt men er onderdoor. Een van de vele restaurants, dit van Chef Martin Berasategui, heeft zelfs een Michelin ster. Ook de golf schijnt tot de beste te horen in Europa. Helaas niet meteen het hotel voor de doorsnee vakantieganger!

Ook Playa de San Juan heeft een kleine metamorfose ondergaan. Vooral het zandstrand aan het visserhaventje kreeg een ware facelift. Er is nu ook vanuit het haventje een kilometers lang wandelpad langs zee en de rotsen. Playa de San Juan zelf is een authentiek dorpje gebleven waar het leven rustig verder kabbelt en zich weinig zorgen maakt over de toeristen die er halt houden.

Op de weg van Playa de San Juan naar Adeje (het zuiden) passeert men in Armeñime het 'Tenerife Pearl' center. Dames kunnen zich hier enige tijd vergapen aan allerlei creaties van echte en nepparels terwijl meneer geniet in de bar van een natje ;-).

Eveneens in het zuid-westen, maar dan veel hogerop, loopt de weg van het zuiden naar het noorden. Zeg maar van de Playa's tot Icod de los Viños. Vanop deze weg heeft men een schitterend uitzicht op de steden die ik hoger beschreef. In Guía de Isora is er een prachtige begraafplaats en kerk. Bovenaan Guía ligt een gigantische wirwar van buizen die het water in alle richtingen verdeelt. Ongeveer halverwege Guía de Isora en Tamaimo ligt het kleine Chio. Hier kan men afslaan naar de Teide. Maar probeert men ook van hieruit de toerist naar Santiago del Teide te sturen. Niet doen. Rij rechtdoor naar Tamaimo en dan naar Santiago del Teide. Deze weg is ook de weg van het zuiden naar Masca.Medische hulp nodig in Zuid Tenerife, bel dokter Ignace Brouns. Ziek! En doktershulp nodig tijdens uw vakantie op Tenerife. TIP: vraag om een Nederlandstalige dokter!! Meestal roept de receptie van uw hotel er een lokale dokter bij waarmee communiceren soms stroef verloopt. Vandaar deze suggestie om Doctor Ignace Brouns te laten oproepen. Wil de receptie daar niet op in gaan, dan belt u Dr. Brouns vanop uw GSM / mobieltje (tegen lokaal tarief).
Tel. 922-79.06.37, GSM 609-070.005.
Of vraag een taxi u te brengen, na afspraak, naar:
Apartamentos Andorra 029 - Playa de las Americas
das tussen hotel Vulcano en hotel Andorra.
Een bezoek kost ± 50 Euro. Deze kosten worden grotendeels terugbetaald door uw ziekenfonds maar een reisverzekering is een MUST. Dus sluit er zeker een af voor op reis te vertrekken. Een apotheek heet op Tenerife een Farmacia, en daarvan zijn er voldoende. Indien de medicatie dringend vereist is, maak dan gebruik van een taxi om u naar de farmacia van wacht (farmacia de guardia) te brengen.
Medische hulp in Tenerife.Juridische informatie