Los Cristianos / Playa de las Americas > Santa Cruz. Afslag Güímar richting Teide. Vanaf het binnenrijden van Güímar staan wegwijzers.
Ingang 9,75 euro. Bezoek ± 60 min. 
In combinatie met een bezoek aan Candelaria kan men naar de Piramides van Güímar. Volgens kenners is het een interessant park om te bezoeken, zeker als men de piramides van Egypte en Mexico gezien heeft zijn er heel wat overeenkomsten. Het culturele belang van deze zes geheimzinnige Chacona piramides werd voor het eerst ontdekt door de Noorse wetenschapper Thor Heyerdahl. Zijn vriend Fred Olsen (van o.a. de redermij.) hielp Thor deze piramides van een volledig ondergang te vrijwaren. Er werd ook een stichting in het leven geroepen voor internationaal archeologisch onderzoek.
Naast het grote terrein met de piramides is er het museum dat is ondergebracht in het Casa de Chachona, één van de drie oudste huizen van de Guimar vallei. Het werd gerestaureerd en tot beschermd cultureel monument geklasseerd. De permanente tentoonstelling belicht de culturele overeenkomsten tussen de antieke beschavingen van de Oude en de Nieuwe Werelden. In het park staat eveneens een replica van de Ra II, het schip dat door Thor Heyerdahl gebruikt werd om in 1970 de Atlantische oceaan over te steken. In het auditorium kan men een 12 minuten durende film volgen over de beweegredenen om te experimenteren met preEuropese watervoertuigen. In het park vindt men eveneens een tentoonstelling over rietboten. Vanaf het panoramisch terras heeft men bovendien een prachtig uitzicht op de oostkust. Hier kan men ook souvenirs aanschaffen. reisverslag
Behalve de piramides is zijn er ook thematentoonstellingen te zien. De Belgische Birgitte Gypen. Directrice van het Etnografisch park. Verwacht geen piramides als in Egypte. Toch eigenaardig genoeg om eens te bezoeken.Medische hulp nodig in Zuid Tenerife, bel dokter Ignace Brouns. Ziek! En doktershulp nodig tijdens uw vakantie op Tenerife. TIP: vraag om een Nederlandstalige dokter!! Meestal roept de receptie van uw hotel er een lokale dokter bij waarmee communiceren soms stroef verloopt. Vandaar deze suggestie om Doctor Ignace Brouns te laten oproepen. Wil de receptie daar niet op in gaan, dan belt u Dr. Brouns vanop uw GSM / mobieltje (tegen lokaal tarief).
Tel. 922-79.06.37, GSM 609-070.005.
Of vraag een taxi u te brengen, na afspraak, naar:
Apartamentos Andorra 029 - Playa de las Americas
das tussen hotel Vulcano en hotel Andorra.
Een bezoek kost ± 50 Euro. Deze kosten worden grotendeels terugbetaald door uw ziekenfonds maar een reisverzekering is een MUST. Dus sluit er zeker een af voor op reis te vertrekken. Een apotheek heet op Tenerife een Farmacia, en daarvan zijn er voldoende. Indien de medicatie dringend vereist is, maak dan gebruik van een taxi om u naar de farmacia van wacht (farmacia de guardia) te brengen.
Medische hulp in Tenerife.Juridische informatie