Los Cristianos/Playa del las Americas > Santa Cruz > Connextion Autopista Del Norte > Puerto de la Cruz afslag La Orotava / P.N. del Teide of via de afslag Matanza.
La Orotava ligt op de weg van en naar de Teide in het noorden van Tenerife. Deze stad, naarwaar de hele Orotava vallei genoemd is, is er een met een groots cultureel erfgoed. Net als bij Santa Cruz valt het opsommen van alle rijkdommen van La Orotava buiten de bedoeling van deze site. Er is voldoende literatuur beschikbaar op Tenerife over La Orotava waarin alles piekfijn uit de doeken wordt gedaan. Een van de meest bezochte huizen is het 'Casa de los Balcones'. Vooral de binnentuin en het kleine museum is de moeite waard om te bezoeken. In juni worden ook zandtapijten aangelegd gemaakt uit verschillende soorten aarde en zand gewonnen uit het gebergte van de Teide. Deze tapijten blijven echter maar een paar dagen liggen en de data zijn gebonden aan het feest van Corpus Christi. Dus best vooraf informeren. Rechtover het Casa de los Balcones, in het huis van de toerist, kan men naast allerlei snuisterijen en souvenirs een modelzandtapijt zien.
De binnentuin van het Casa de los Balcones. Had ik er zo maar eentje. De zandtapijten zijn echte pareltjes. Helaas enkel ergens in juni te bezichtigen. Casa de la Turista. Duizend en één souvenirs.Medische hulp nodig in Zuid Tenerife, bel dokter Ignace Brouns. Ziek! En doktershulp nodig tijdens uw vakantie op Tenerife. TIP: vraag om een Nederlandstalige dokter!! Meestal roept de receptie van uw hotel er een lokale dokter bij waarmee communiceren soms stroef verloopt. Vandaar deze suggestie om Doctor Ignace Brouns te laten oproepen. Wil de receptie daar niet op in gaan, dan belt u Dr. Brouns vanop uw GSM / mobieltje (tegen lokaal tarief).
Tel. 922-79.06.37, GSM 609-070.005.
Of vraag een taxi u te brengen, na afspraak, naar:
Apartamentos Andorra 029 - Playa de las Americas
das tussen hotel Vulcano en hotel Andorra.
Een bezoek kost ± 50 Euro. Deze kosten worden grotendeels terugbetaald door uw ziekenfonds maar een reisverzekering is een MUST. Dus sluit er zeker een af voor op reis te vertrekken. Een apotheek heet op Tenerife een Farmacia, en daarvan zijn er voldoende. Indien de medicatie dringend vereist is, maak dan gebruik van een taxi om u naar de farmacia van wacht (farmacia de guardia) te brengen.
Medische hulp in Tenerife.Juridische informatie