Los Cristianos/Playa del las Americas > Santa Cruz > Connextion Autopista Del Norte > Puerto de la Cruz afslag El Sauzal, er staan bordjes. Op maandag gesloten. Andere info zie website.
Het dorpje El Sauzal in het noorden van Tenerife. (Foto Els Bruers)
Op weg naar, of op terugweg van het noorden, moet men even de tijd nemen om af te rijden in El Sauzal als men al niet gekozen heeft voor de oude weg. Volg de wegwijzers naar het 'Casa del Viño', het huis van de wijn, ligt nauwelijks op 500 meter van de afrit. Van hier uit heeft men een schitterend  uitzicht op de Orotava vallei en kan men plaatjes schieten zoals ze op ansichtkaarten voorkomen. Met de Teide als achtergrond en Puerto de la Cruz aan zee krijgt men in één beeld een adembenemende indruk van Noord Tenerife.
In El Sauzal kan men behalve lekkere wijnen ook heerlijke gerechten proeven.

[ La Baranda ] Wijnmuseum. Precies daarom werd hier het Casa del Viño (Huis van de wijn) gevestigd. Zelf al is men matig of niet geïnteresseerd in wijn, het Casa del Viño is een bezoek waard. Behalve een zeer mooi gerestaureerd huis krijgt men een volledig inzicht in de wijnbouw op Tenerife. En eerlijk gezegd, het aanbod wijnen is indrukwekkend. Naast het museum is er een bodega waar men de wijnen kan proeven (betalend ± 1,00 tot 1,5 euro / glas). Wie meer tijd heeft kan tafelen in het culinair zeer hoogstaand restaurant 'La Baranda' dat zich eveneens in het Casa bevindt. Tijdens de zomermaanden is het terras open met zicht op de vallei. Volledigheidshalve moet ik u meegeven dat men het restaurant niet zomaar in short en op sandalen kan binnenstappen. Daarvoor is het net iets te hoogstaand. Vele zakenlieden komen hier op zakenlunch. Begin pagina.

[ Cueva de los Viejos ] Wat we nu kennen als El Sauzal was een belangrijke pre-Spaanse enclave in Tenerife. De kustgebieden onder El Sauzal werden door de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van het eiland, uitgekozen voor hun nederzettingen. Dit blijkt uit door archeologen gevonden keramische fragmenten, lange speren en speciale stenen. Een van deze nederzettingen bevond zich bij de 'Cueva de los Viejos', een grot vlakbij een indrukwekkende 150 meter hoge klif die tot 30 meter in zee rijkt. Alleen is het zeer moeilijk en gevaarlijk erop te komen. Begin pagina.

El Sauzal heeft een adembenemende kust. (Foto Google)Medische hulp nodig in Zuid Tenerife, bel dokter Ignace Brouns. Ziek! En doktershulp nodig tijdens uw vakantie op Tenerife. TIP: vraag om een Nederlandstalige dokter!! Meestal roept de receptie van uw hotel er een lokale dokter bij waarmee communiceren soms stroef verloopt. Vandaar deze suggestie om Doctor Ignace Brouns te laten oproepen. Wil de receptie daar niet op in gaan, dan belt u Dr. Brouns vanop uw GSM / mobieltje (tegen lokaal tarief).
Tel. 922-79.06.37, GSM 609-070.005.
Of vraag een taxi u te brengen, na afspraak, naar:
Apartamentos Andorra 029 - Playa de las Americas
das tussen hotel Vulcano en hotel Andorra.
Een bezoek kost ± 50 Euro. Deze kosten worden grotendeels terugbetaald door uw ziekenfonds maar een reisverzekering is een MUST. Dus sluit er zeker een af voor op reis te vertrekken. Een apotheek heet op Tenerife een Farmacia, en daarvan zijn er voldoende. Indien de medicatie dringend vereist is, maak dan gebruik van een taxi om u naar de farmacia van wacht (farmacia de guardia) te brengen.
Medische hulp in Tenerife.Juridische informatie