Los Cristianos / Playa de las Americas > Santa Cruz. Afslag Candelaria. Volg de hoofdweg tot aan de parking aan zee of de pijltjes Basilica.
Candelaria ligt tussen de zee en de autosnelweg geprangd. Afrijden is dus nooit een omweg. Volg de weg die naar beneden loopt tot aan de zee. Daar is voldoende parking. Vandaar kan men door de winkelstraat naar het plein wandelen waar de kathedraal staat. Daar kan men het beeld van de 'Virgin Negro', de Zwarte Maagd, vinden. Elk jaar opnieuw is er op 15 augustus een groot feest ter ere van deze Maagd. Net voor en na 15 augustus wandelen daarom honderden boetedoeners langsheen de autosnelweg naar dit bedevaartsoord. De viering wordt ook rechtstreeks op de Spaanse televisie verslagen. Op het plein voor de kathedraal staan, langsheen de kustlijn, de bronzen afbeeldingen van de oude Guanche-koningen. Elk beeld heeft zo zijn eigen verhaal. Hier zijn ook een paar terrasjes waar men kan genieten van een drankje en kan luisteren naar de branding die er op de rotsen stuk slaat. Door het invallende licht en het schuim krijgen de golven er een zeer mooie blauwe kleur. Ter hoogte van de kathedraal maakt de branding zelf een zeer ongewoon geluid. Het lijkt of de ronde keien heen en weer spoelen maar wie goed kijkt ziet nauwelijks 1 kei van plaats veranderen.  reisverslag

Klik hier voor een panoramisch zicht over Candelaria. Door de woelige branding krijgt de zee bij Candelaria een licht blauwe kleur. De oude Koningen van Tenerife.Medische hulp nodig in Zuid Tenerife, bel dokter Ignace Brouns. Ziek! En doktershulp nodig tijdens uw vakantie op Tenerife. TIP: vraag om een Nederlandstalige dokter!! Meestal roept de receptie van uw hotel er een lokale dokter bij waarmee communiceren soms stroef verloopt. Vandaar deze suggestie om Doctor Ignace Brouns te laten oproepen. Wil de receptie daar niet op in gaan, dan belt u Dr. Brouns vanop uw GSM / mobieltje (tegen lokaal tarief).
Tel. 922-79.06.37, GSM 609-070.005.
Of vraag een taxi u te brengen, na afspraak, naar:
Apartamentos Andorra 029 - Playa de las Americas
das tussen hotel Vulcano en hotel Andorra.
Een bezoek kost ▒ 50 Euro. Deze kosten worden grotendeels terugbetaald door uw ziekenfonds maar een reisverzekering is een MUST. Dus sluit er zeker een af voor op reis te vertrekken. Een apotheek heet op Tenerife een Farmacia, en daarvan zijn er voldoende. Indien de medicatie dringend vereist is, maak dan gebruik van een taxi om u naar de farmacia van wacht (farmacia de guardia) te brengen.
Medische hulp in Tenerife.Juridische informatie