Los Cristianos / Playa de las Americas > Santa Cruz > Connextion Autopista Del Norte > Puerto de la Cruz. Eerste afrit naar Puerto de la Cruz, eerste afrit richting Jardin Botanico volgen, inkom € 3,00 euro.


De Botanische Tuin is een oase van rust in een drukke stad als Puerto de la Cruz. De tuin is ondertussen honderden jaren oud en werd destijds aangelegd door de Spaanse bezetters. Hier groeien planten, bloemen, struiken, heesters en bomen in perfecte harmonie. Doordacht aangelegd om in te slenteren, te verpozen maar boven alles - te genieten. Niet enkel is de botanische tuin een streling voor het oog. Wie even gaat neerzitten op een bank, en de ogen sluit, laat een wondere wereld open gaan. Onbeschrijflijke geuren prikkelen je neusvleugels en geluiden, als het ritselen van bladeren gemengd met het gezang van vogels, klinken je als een symfonie in de oren. De botanische tuin toont je hoe indrukwekkend en rijk de variatie aan flora wel is op Tenerife. Woorden schieten hier tekort dus doe ik er een extra foto bij.

Zeer merkwaardige bomen in de botanische tuin. Een serre vol bloemen. De mooiste planten zijn hier te vinden. Had in deze maar in mijn tuin staan.Medische hulp nodig in Zuid Tenerife, bel dokter Ignace Brouns. Ziek! En doktershulp nodig tijdens uw vakantie op Tenerife. TIP: vraag om een Nederlandstalige dokter!! Meestal roept de receptie van uw hotel er een lokale dokter bij waarmee communiceren soms stroef verloopt. Vandaar deze suggestie om Doctor Ignace Brouns te laten oproepen. Wil de receptie daar niet op in gaan, dan belt u Dr. Brouns vanop uw GSM / mobieltje (tegen lokaal tarief).
Tel. 922-79.06.37, GSM 609-070.005.
Of vraag een taxi u te brengen, na afspraak, naar:
Apartamentos Andorra 029 - Playa de las Americas
das tussen hotel Vulcano en hotel Andorra.
Een bezoek kost ▒ 50 Euro. Deze kosten worden grotendeels terugbetaald door uw ziekenfonds maar een reisverzekering is een MUST. Dus sluit er zeker een af voor op reis te vertrekken. Een apotheek heet op Tenerife een Farmacia, en daarvan zijn er voldoende. Indien de medicatie dringend vereist is, maak dan gebruik van een taxi om u naar de farmacia van wacht (farmacia de guardia) te brengen.
Medische hulp in Tenerife.Juridische informatie