Los Cristianos / Playa de las Americas > Santa Cruz > Connextion Autopista Del Norte > Puerto de la Cruz. Eerste afrit naar Puerto de la Cruz, eerste afrit richting Jardin Botanico volgen. Aan de botanische de weg verder zeewaarts blijven volgen tot over de rivierbedding tot waar de Avenida Marquès del Prado begint. Aan het kruispunt van de Calle Belgica en de Camino de Hobado rechts af (Camino Sitio Litre, s/n). Iedere dag open 9u30-18u. Info 922-38.24.17.
Wie genoten heeft van de pracht van de botanische tuin kan nog meer fraais vinden in de 'Jardin de Orquideas Mansion de Sitio Litre'. Dit Convent werd gebouwd in 1730 en hoort tot een van de oudste gebouwen van Tenerife. De naam komt van de Engelse familienaam Little. Het was in handen van Archibald Little, een Engelse handelaar, tussen 1774 en 1854 die het Little's Place noemde. Van 1856 tot 1996, 140 jaar lang, werd het bewoond door de nazaten van Charles Smith. De idee van de prachtige tuin kwam oorspronkelijk van Little maar werd verwezenlijkt door de Smiths. Het huis ontving tal van bekende personaliteiten terwijl de tuin vaak het toneel was voor feesten. Onder de bekende gasten was William Wilde, vader van Oscar Wilde. Wellicht is Marianne North, de zeer getalenteerde schilderes van tuinen, aan wie uitvoerig eer is betoond in de Kew Gardens in Londen, een van de bekendste tijdelijke bewoners. 'The mysterious Mr. Quin' van Agatha Christie werd in de rust van de tuinen neergepend eind van der jaren 20 toen Mss. Christie er even uit wou na haar echtscheiding. Maar de meest befaamde gast die er thuis hoorde was de Duitse herborist Alexander Von Humboldt. Het gebouw is nog steeds in privaat bezit. Recent werd beslist de pracht van de nu ruim 220 jaar oude  tuinen te delen met de toeristen. Een niet te missen onderdeel is 'Vision of Eden' een onwaarschijnlijk prachtige collectie orchideeën.  Foto ansichkaart Sitio LitreMedische hulp nodig in Zuid Tenerife, bel dokter Ignace Brouns. Ziek! En doktershulp nodig tijdens uw vakantie op Tenerife. TIP: vraag om een Nederlandstalige dokter!! Meestal roept de receptie van uw hotel er een lokale dokter bij waarmee communiceren soms stroef verloopt. Vandaar deze suggestie om Doctor Ignace Brouns te laten oproepen. Wil de receptie daar niet op in gaan, dan belt u Dr. Brouns vanop uw GSM / mobieltje (tegen lokaal tarief).
Tel. 922-79.06.37, GSM 609-070.005.
Of vraag een taxi u te brengen, na afspraak, naar:
Apartamentos Andorra 029 - Playa de las Americas
das tussen hotel Vulcano en hotel Andorra.
Een bezoek kost ± 50 Euro. Deze kosten worden grotendeels terugbetaald door uw ziekenfonds maar een reisverzekering is een MUST. Dus sluit er zeker een af voor op reis te vertrekken. Een apotheek heet op Tenerife een Farmacia, en daarvan zijn er voldoende. Indien de medicatie dringend vereist is, maak dan gebruik van een taxi om u naar de farmacia van wacht (farmacia de guardia) te brengen.
Medische hulp in Tenerife.Juridische informatie